Bloggen

Drammen Illustrert

Jeg er med på et prosjekt som heter Drammen Illustrert, igangsatt av illustratør Atle Lillehovde som en feiring av Drammen by i forbindelse med at byen har 200-års jubileum i 2011. I løpet av 2010 vil det hver uke trykkes en illustrasjon med tema Drammen i lokalavisen Drammens Tidende. Illustratører og kunstnere som har en tilknytning til Drammen kan delta i prosjektet.

I påsken var det min tur til å levere illustrasjon og mitt motivvalg var en liten rar gangbru i nabolaget der jeg vokste opp. Den heter Kamelen på folkemunne, fordi den liksom har en pukkel. Sjekk websidene til Drammen Illustrert og les hele teksten min – den tatoverte kamel…

Jeg tok bilder av brua i meget flatt marspjuskevær, dro hjem og tegnet med kullblyant, gnudde litt ut for å få inn litt tekstur og dro litt i proporsjonene for å få brua litt mer levende, scannet inn og fargela i photoshop. Jeg lot fotoet ligge i bunnen, så helt foran i refleksene i vannet på veien er det faktisk fotoet som skinner igjennom. Er du Drammenspatriot og ønsker et særtrykk av motivet, så kan jeg fikse det. Prosjektet, og alle illustrasjonene, skal bli både bok og utstilling til jubileumsåret tenkte vi, så følg med!

Legg igjen en kommentar

Si hva du mener om dette innlegget!