Plakatutstilling for Japan

Nihonga for Japan!


Jeg har levert et bilde til utstillingen Posters for Japan, som arrangeres av støttegruppe for Nordøst-Japan, bestående av japanere bosatt i Norge. Utstillingen åpner fredag 20.5. på DogA, Hausmannsgate 16, Oslo. Sushi, øl og sake blir servert på åpningen kl 17. Mer enn hundre designere, kunstnere og illustratører mm. har laget plakater, og de selges for kr 500 per stykk, som går uavkortet til hjelpearbeid i etter jordskjelvet og tsunamien i Nordøst-Japan. Kom og se, kjøp en plakat og støtt et godt formål! Plakatene er trykket på kunsttrykkpapir i str A1 (Stort!) og med blekk som har 100 års garanti for lysekthet, så her er det mulig å sikre seg et limited edition plakatkunstverk for en rimelig penge!

Håper mange kommer og ser utstillingen og kanskje lar seg friste til å kjøpe en plakat! Min for eksempel…
Tema for utstillingen er Omoiyari- omsorg eller tanke for andre- og motivet på min plakat er en japanisert versjon av bibelfortellingen om Jesus som metter 5000 med bare 2 fisker og 5 brød. Tanken min er at dersom man gir noe med hjertet så vil det nå langt selv om det ikke er så mye.

Mitt bidrag til utstillingen er malt i Nihonga-teknikk, og er det største bildet jeg har malt foreløpig. Fotograf Torbjørn Tandberg har vært kjempegrei og fotografert bildet for meg, tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Si hva du mener om dette innlegget!