Julefrimerker for Posten Norge

Romantiske julebarn

Nå er det snart på tide å skrive årets julekort, og selvfølgelig frankere dem vakkert før de sendes til venner og familie. Fra i dag er årets julefrimerker i salg, og i år er det jeg som står for designet. Årets julefrimerker er nostalgiske og romantiske, med forventningsfulle barn som gleder seg til jul.

Motivene er fra gamle postkort, og en viktig del av jobben besto i å finne de rette motivene, de riktige barna. Typografien er også gammeldags og skrifttypene ligner de som ble brukt på postkort for rundt hundre år siden. For den bedagelig anlagte finnes det også nydelige ferdigfrankerte julekort.

Til samlerproduktene har jeg brukt gamle blonder fra mine egne gjemmer, i kombinasjon med flere gamle fotografier og postkortmotiver. Jeg synes noe av det morsomste er å lage stempelmotivene, og her fikk jeg lage to ulike stempler, ett til førstedagsbrevet og et til de ferdigfrankerte julekortene.

Legg igjen en kommentar

Si hva du mener om dette innlegget!